Ben je op zoek naar luxe hapjes die bereid zijn met dagverse (streek)producten? Voor een feest, lunch, diner of borrel, thuis of op het werk?
Onderstaand vind je een ruime keuze aan hapjes binnen vier verschillende thema’s: Aziatisch, Italiaans, Mexicaans & Spaans. Afhankelijk van de gelegenheid kies je jouw thema (of een mix) en het aantal hapjes.
AZIATISCH
De Aziatische keuken is heel divers. Neem de Thaise soepen, de saté in Indonesië, dim-sum in China, sushi in Japan en de Indiase curries. Er worden alleen maar verse producten gebruikt. Zoet, zuur, pittig en fris, alles komt hierin mooi bij elkaar. Vaak heel simpel met een paar heerlijke ingrediënten. Reizen door Azië is een lust voor het oog en een ware verassing voor de smaakpapillen. Ik ben er nog niet op uitgekeken en -gegeten!
ITALIAANS
Italië staat bekend om haar vele pasta’s, pizza’s, kazen, olie & azijn. Een simpele basis waar iedereen blij van wordt. Iedere regio heeft zo haar eigen specialiteiten; met vis of vlees als basis en vooral veel en diverse groenten on te side. In Italië draait eten vooral om samen zijn met familie; uitgebreid koken, grote pannen en lang(e) tafelen. Zo is ook Mevrouw de Buuf ontstaan. Zoals ‘la mamma’ het maakte!
MEXICAANS
De oorspronkelijke bewoners van Mexico, gebruikte maïs, bonen, aardappelen, tomaten, chilipepers en avocado’s als basis ingrediënten voor al hun gerechten. Later kwamen daar wat Spaanse invloeden bij. Maar de authentieke, lokale ingrediënten geven de Mexicaanse keuken nog steeds haar specifieke smaak. Vaak is het gerecht pittig, soms wat milder, maar chilipeper kan niet ontbreken. Mevrouw de Buuf heeft een aantal typische traditionele Mexicaanse gerechten omgetoverd tot luxe hapjes met een eigen twist.
SPAANS
Pinchos komen oorspronkelijk uit het noorden van Spanje en vallen onder de noemer tapas. De basis is een krakend vers stokbrood. Hiervan worden schuine plakken gesneden en deze worden vervolgens rijk belegd met allerlei heerlijke producten. Vis, vlees en vegetarisch vind je allemaal terug in de Spaanse keuken, met alleen maar verse ingrediënten. De mooiste combinaties zijn terug te vinden op de pincho, als een waar kunstwerk. De prikker is typerend voor een pincho en mag daarom ook bij Mevrouw de Buuf niet ontbreken!
MENU
AZIATISCH
Kipspies …………..
Gemarineerd in lemongrass, knoflook, gember, koriander en rode peper. Geserveerd met satésaus
Noedelsalade …………..
Met mihoen, komkommer, zoete puntpaprika, mango, en een zoete chilidressing
Thaise garnaal ………….
Met verse mango en mangopuree. Gemarineerd in knoflook, venkelzaad, gember en limoen
ITALIAANS
Aubergine Carprese ………
Gegrilde aubergine met buffel mozzarella, tomatenzaadjes, basilicum en broodkruimels
Mini-pizza …………………
Met spinazie, olijven, geraspte kaas, basilicum, salami en zongedroogde tomaat
Vitello Tonato …………….
Kalfsentrecote, met tonijnsaus, kappertjes en rucolasla
Pastasalade ……………….
Orecchiette met verse pesto, rode ui, olijven, pijnboompitjes, mozzarella, zongedroogde tomaat en rucolasla
MEXICAANS
Cajun gambas ………..
Geserveerd met tomaten-avocadosalsa en jalapeño-mayonaise
Bonensalade ………….
Zwarte bonen en mais, rode ui, koriander, jalapeños en limoensap. Geserveerd met tortilla chips.
Guacemole ……………
In home-made mini-tortilla met feta
Crunchy chicken ………
Kipfilet in krokant jasje. Met pico de gallo van tomaten, rode ui, koriander, limoensap en jalapeño.
SPAANS
Hummus ……………….
Met gegrilde courgette, aubergine en zongedroogd tomaatje
Tonijnsalade …………..
Met appelkappertjes en zongedroogd tomaatje
Gerookte zalm …………
Met mosterd-dille crème, rucola en citroenzest
Geitenkaas …………….
Met paprikaspread, kappertjes en pijnboompitjes
Serranoham ……………
Met perenconfiture, geraspte manchego kaas en schijfje peer
Neem voor de mogelijkheden contact op door een mail te sturen naar info@mevrouw-de-buuf.nl.
* Minimale afname is 5 verschillende hapjes uit een thema, de gerechten komen per 10 hapjes, dus 50 stuks totaal. Verschillende thema’s mixen is uiteraard mogelijk.